HISTORIA

Snekka on Keski-Pohjanmaalla vuonna 2000 perustettu yhtye. Snekan musiikkia on turha yrittää tarkasti lokeroida mihinkään yksittäiseen musiikintyylin, sillä yhtye on pysynyt avoimena vaikutteille yli musiikillisten rajojen. Snekan omalaatuinen instrumentointi, nuoret persoonalliset muusikot sekä pääasiassa omaa tuotantoa oleva ohjelmisto luovat vahvan, tunnistettavan Snekka-soundin.

Yhdistävänä tekijänä bändin jäsenille on ollut Kaustisen musiikkilukio, josta he kaikki ovat kirjoittaneet ylioppilaiksi. Vuonna 2000 perustettu akustinen kokoonpano koostui neljästä soittajasta Tero Hyväluoma (viulu), Markus Luomala (harmonikka), Olli Seikkula (kitara) ja Tarmo Anttila (kontrabasso). Ensimmäiset kolme vuotta yhtye eli etsikkoaikaansa ja haki musiikillisia linjojaan. Kesällä 2003 Snekka saavutti Pelimanniyhtyeiden Suomen Mestaruuden akustisella kokoonpanollaan. Yhtyeen musiikki oli koko historiansa ajan muuttunut rajoja rikkovammaksi. Niinpä 2003 tehtiin ensimmäinen kokeilu sähköisten soittimien ja vimpeliläisen rumpalin Tuomas Rauhalan kanssa. Tämän jälkeen paluuta entiseen ei enää ollut.

Nykyisellään Snekka on saavuttanut suosiota ympäri Suomen ja valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin vuoden yhtyeeksi 2004. Samana vuonna yhtye julkaisi debyytti-albuminsa MOT, josta arvostelu-linkkejä löytyy diskografia sivulta. Tällä hetkellä kaikki muusikot opiskelevat ja pitävät tukikohtaansa Helsingissä.